Za poročno obleko

Sedem namigov, kako ohraniti poročno obleko za vedno:

  1. Obleko naj vam očistijo strokovnjaki, in sicer kmalu po poroki. Ni treba, da odhitite v kemično čistilnico že dan po poroki, vendar poskrbite, da obleka ne bo obvisela na vratih vaše spalnice še naslednji dve leti. Madeži se s časom utrdijo in jih je skoraj nemogoče odstraniti.
  2. Obleke nikoli ne hranite v plastični vreči, niti za kratek čas. Na žalost smo videli že preveč poročnih oblek s plesnivimi madeži zaradi shranjevanja v plastiki.
  3. Obrnite se na strokovnjake za čiščenje poročnih oblek. Čistilnica na koncu ulice, kamor nosite moževe srajce, enostavno ni primerna. (*Glej namig številka štiri).
  4. Na široko se izognite vsaki kemični čistilnici z napisom: “Ne odgovarjamo za gumbe, koralde in okrasje. Nekateri celo pravijo dostavni pvc zaščiti oblek - vreče za shranjevanje?"
  5. Ne hodite v čistilnico, v kateri vam obleko konzervirajo in ne dovolijo, da odprete škatlo, v kateri je shranjena.
  6. Pred dotikanjem očiščene poročne obleke si umijte roke ali nadenite bombažne rokavice. Maščobe na vaših rokah lahko s časom spremenijo barvo obleke.
  7. Obleke nikoli ne hranite na podstrešju ali v kleti. Na podstrešju je vedno prevroče in v kleti prevlažno. Brez izjeme.