Krzno

Vsako krzneno oblačilo – najsi bo izdelano iz striženega ali puljenega, pletenega ali vezenega krzna, barvanega v nešteto odtenkov ali kombiniranega s tekstilom ali usnjem – prinese tistemu, ki ga nosi, povsem novo in razburljivo doživetje. Obleka, krilo, torbica, ovratnik, šal, kapa ali plašč - možnosti so neomejene kakor je neomejena človeška ustvarjalnost.

Če ste čez zimo nosili jakno ali plašč iz krzna in je bil poškropljen s plundro ali snegom, preverite škodo, ki jo je morebiti povzročila sol. Sol namreč lahko ožge usnje in takšno oblačilo je težko ali celo nemogoče popraviti s čiščenjem.

Ko se vreme otopli, je čas, da pošljete vaše krznene plašče na poletne počitnice. Poletna vročina v neklimatiziranih omarah začne izsuševati kožo vaših dragocenih krznenih izdelkov in ti sčasoma postanejo suhi in krhki. Če krzno redno čistite in poleti hranite stran od vročine, ga boste lahko uporabljali mnogo dlje kot sicer.

Krznene izdelke čistimo s postopkom, ki je zelo drugačen od metode za čiščenje tekstila. Tudi tukaj vsakemu kosu oblačila namenimo individualen pregled, oceno stanja in madežev, ter seveda najboljšo izbiro postopka za vsak kos oblačila.

Na koncu nanesemo premaz, s katerim krznu povrnemo olja in obenem poravnamo dlako. Postopek s premazom dlakam podari naravni lesk.

Zato vas prosimo, da zavarujete svojo investicijo in poskrbite, da bo vaše krzno redno čiščeno, v poletni vročini pa varno spravljeno na hladnem.